Öar på Galapagosöarna

öar på Galapagosöarna

Isabela – den största ön av Galapagosöarna

Den största ön av Galapagosöarna är Isabela. Isabela är på många sätt en unik ö, kanske framförallt då ekvatorn går rakt över ön. Ön är också känd då den har aktiva vulkaner. Den största vulkanen heter Sierra Negra, den hade sitt senaste utbrott år 2005. Vid Sierra Negra har man en fin utblick över ön – även om den utblicken stundtals kan skymmas av den påtagliga dimman som ibland finns. En annan sak som är värd att göra om man besöker Isabela är att besöka uppfödningscentret för sköldpaddor, det ligger i kärnan av ön.

Santa Cruz – en vacker vulkanö bland Galapagosöarna

Isabela är som tidigare nämnt den största ön bland Galapagosöarna och Santa Cruz är då den näst största Galapagosön. På Santa Cruz ligger den största staden på Galapagosöarna, Puerto Ayora. Santa Cruz har även en flygplats, vilket är den vanligaste flygplatsen att ta sig till om man ska besöka Galapagosöarna. En av de finaste sevärdheterna på Santa Cruz är, helt uppenbart, deras långa fina strandremsa. Santa Cruz är en ö för rekreation. Vid sidan av den fina strandremsan, finns även ett fantastiskt reservat för sköldpaddor på ön som lockar många turister årligen. Det som är utmärkande för sköldpaddorna på Santa Cruz är att det där finns två olika populationer av jättesköldpaddor.

 

San Cristobal – snorklingsön 

Om du är ute efter att snorkla på din semester bör du verkligen besöka San Cristobal. San Cristobal har ett rikt djurliv i vattnet och du kan få se många spännande djur om du snorklar där. San Cristobal har också en flygplats och att flyga dit är ett sätt att ta sig till på Galapagosöarna. San Cristobal är även huvudort, ur administrativ synpunkt, för Galapagosöarna. Det finns en by på San Cristobal som man kan strosa runt i för att handla eller äta, men det är de strandnära områdena som är mest värdefulla att besöka.